Több mint 10 milliárd forintból korszerűsítik a budapesti kórházakat

2022.03.24. 12:57
Több mint 10 milliárd forint európai uniós forrás jutott budapesti kórházak energetikai korszerűsítésére: hat intézmény tíz telephelyén valósulnak meg fejlesztések – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszámolt arról, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) a kórházak energetikai fejlesztése a végéhez közeledik, kivéve a Szent Margit Kórházat, ahol a legnagyobb korszerűsítést hajtják végre – számolt be az MTI.

  • A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben,
  • a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben,
  • a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban,
  • az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben,
  • a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban és
  • a Szent Margit Kórházban folynak energetikai felújítások, fejlesztések

– sorolta a miniszter.

A program célja, hogy javítsák a hőtechnikai adottságokat, korszerűsítsék a hűtési-fűtési, szellőztetési és melegvíz-rendszereket. A KEHOP-pályázat kedvezményezettje az Országos Kórházi Főigazgatóság, a program 2023-ban zárul.

Gór Csaba, Budapest 4. számú választókerületének fideszes képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a kormány kiemelten kezeli a budai egészségügyi ellátórendszer fejlesztését, 2014 óta több mint 69 milliárd forint értékű fejlesztés történt a II., a III. és a XII. kerületben.

Ennek a fejlesztésnek a következő állomása a Szent Margit Kórház energetikai korszerűsítése 2,5 milliárd forintból. A beruházás során kicserélik a külső nyílászárókat, teljes körű burkolatfelújítás és homlokzat-hőszigetelés történik gépészeti fejlesztéssel együtt – ismertette.