18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Négy ember különös kegyetlenséggel megölt egy asszonyt, 75 évre ítélték őket

2022.03.24. 17:47 Módosítva: 2022.03.24. 19:13
Összesen hetvenöt év szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a négy embert, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán különös kegyetlenséggel megölt egy asszonyt – közölte a bíróság az MTI-vel.

A törvényszéki tájékoztatás szerint a négy férfi elhatározta, hogy pénzt szerez a településen élő idős asszonytól. 2019. november 2-án este az ingatlant hátulról, a szántóföld felől megközelítve jutottak be előbb az udvarra, majd a lakóházba, ahol a nőt bántalmazni kezdték.

Az asszony fejére több ütést mértek egy vasrúddal, és akkor sem hagytak fel a tettlegességgel, amikor a sértett már a földön feküdt. A vádlottak egyike az eszméletlen asszonnyal szexuális cselekményt is végzett. A sértett a helyszínen életét vesztette, halálát a fejére mért ütések következtében elszenvedett súlyos koponyasérülések okozták.

A törvényszék az első-, a harmad- és negyedrendű vádlottat társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, míg a másodrendű vádlottat ezzel halmazatban szexuális erőszak bűntettében is bűnösnek találta, adta hírül az MTI, és hozzátette:

Az első- és harmadrendű vádlottat 18-18 év, a másodrendű vádlottat 19 év, a negyedrendű vádlottat 20 év szabadságvesztésre ítélte.

Az ügyész három munkanapot fenntartott az ítélettel szembeni jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg valamennyi terhelt fellebbezést jelentett be, így az eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik – olvasható a bíróság közleményében.