Felvételen, ahogy aluljáróban rabolnak ki egy földön fekvő férfit a Kálvin téren

2022.03.24. 10:58
Rablás miatt emeltek vádat egy 42 éves férfi és 56 éves társa ellen, akik még 2020. március 22-én, a IX. kerület Kálvin téri aluljárójában raboltak ki egy földön fekvő férfit. A bűncselekményről videó is készült.

A vádirat szerint a vádlottak figyeltek fel a sértettre, aki az egyik jegykiadó automata mellett, a földön aludt. Odaléptek hozzá, majd a férfi az alvó sértett ruhájában értékek után kutatott. A sértett erre felriadt, és kérte, hogy hagyják őt békén. A férfi ekkor tenyérrel arcon ütötte a sértettet, majd a ruhájánál fogva rángatta, miközben kihúzta a fekhelyéről.

Ezután a férfi ismét át akarta kutatni a sértett ruháját, aki azonban többször ellökte a támadója kezét, és megpróbált felállni. A férfi ekkor a sértettet visszalökte a földre, majd belenyúlt a nadrágzsebébe, ahonnan kivett mintegy 8000 forint készpénzt. Az 56 éves nő mindeddig a közelben figyelte őket, ám ekkor ő is odalépett hozzájuk, és segített a társának összeszedni a földön szétszóródott pénzt.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit és a nőt rablás bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban

– olvasható az ügyészség közleményében, amelyhez egy videót is csatoltak: a felvételen a rablás, valamint az látható, amikor a vádlottak a szétszóródott pénzt a földről felveszik, majd távoznak a helyszínről.