Megtalálták Nancy gyilkosát

2022.03.25. 15:52
Négy éve, a távollétében már jogerősen is elítélték, majd két évig volt Magyarország egyik legkeresettebb bűnözője az a kínai férfi, aki a vád szerint 2015-ben ölt meg egy fiatal prostituáltat a lány Akácfa utcai lakásában Budapesten.

Hatalmas fejlemény történt a Nancy néven ismert örömlány gyilkosságának ügyében. A rendőrség Jao Gao-penget gyanúsította az emberöléssel, körözni kezdték, de a férfi még kijutott az országból, és Kínába menekült 2015-ben.

Két hónappal a gyilkosság után, júliusban erősítette meg a rendőrség, hogy Gao-peng  feladta magát, és a kínai hatóságok felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal. Itt azonban meg is rekedt az ügy, mivel a két ország között  nincs kiadatási egyezmény.

Az ügyészség végül különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a Fővárosi Ítélőtábla 2018-ban jogerősen 18 év szabadságvesztésre ítélt. A büntetését soha nem ülte le, ezért a rendőrség 2020-ban egy körözési toplistára is feltette Gao-penget, ami, úgy tűnik, eredményre vezetett.

Kapcsolódó

Kína nem adja ki Nancy gyilkosát

A kínai férfira valószínűleg halálbüntetés vár.

Nemrég ugyanis eltűnt az előbb említett listáról, pedig évekig kiemelt helyen szerepelt a nemzetközi elfogatóparanccsal is üldözött Jao Gao-peng.

Megkeresésünkre most a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a férfi feladta magát a hatóságoknál.

A körözés néhány héttel ezelőtt valóban lekerült a TOP-körözések listájáról, mivel a kínai hatóság arról tájékoztatta a magyar rendőrséget, hogy a férfi korábban feladta magát, tartózkodási helye ismertté vált. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport