18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elutasították a rendőrnő panaszát, aki szexuális erőszak miatt feljelentette a kollégáit

2022.03.25. 12:59
A Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában elutasította annak a rendőrnőnek a panaszát, aki korábban szexuális erőszak miatt jelentette fel kollégáit. Az indoklás szerint az ügyészség kétséget kizáró módon megállapította, hogy a rendőrnőt nem erőszakolták meg a kollégái, és más bűncselekmény sem történt a sérelmére.

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) annak a rendőrnőnek a panaszát, aki még tavaly decemberben arról számolt be, hogy a társai megerőszakolták, elvették a szüzességet, majd meg is fenyegették. Az ügyészség indoklása szerint minden kétséget kizáró módon megállapítható, hogy a nőt nem erőszakolták meg a kollégái, és más bűncselekmény sem történt a sérelmére.

A KNYF az ügyiratok felülvizsgálatakor megállapította, hogy a nyomozás alapos, széles körű és mindenre kiterjedő volt, a beszerzett bizonyítékok pedig egyértelműen cáfolják a szexuális erőszak, valamint a rendőrnő által sérelmezett további cselekmények megtörténtét.

A főügyészség álláspontja szerint a panaszos által indítványozott nyomozati cselekmények végrehajtása sem hozna más eredményt, részben elvégezték őket, továbbá egyébként sem alkalmasak a sérelmezett bűncselekmények megtörténtének bizonyítására – olvasható az ügyészség közleményében.

A nyomozást már korábban beszüntették

Az ügyben korábban a rendőrnő feljelentése alapján nyomozást rendeltek el más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal többek által elkövetett szexuális erőszak, kényszerítés hatósági eljárásban, tiltott adatszerzés, hivatali visszaélés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

Az eljárást később megszüntették, miután a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minden kétséget kizáró módon megállapította, hogy a rendőrnőt nem erőszakolták meg kollégái.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport