Beugrott vásárolni, ellopták az autóját és félmillió forintját

2022.03.26. 18:49
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság lopás és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy 20 éves és egy 27 éves budapesti férfi ellen.

A rendőrség beszámolója szerint egy férfi március 21-én éjjel járó motorral hagyta őrizetlenül az autóját egy VI. kerületi ABC előtt, ahova vásárolni ment be. Ezt az alkalmat használta ki a 20 éves D. László, aki elhajtott az autóval. A tulajdonos szerint negyedmillió forint értékű szeszes ital, közel félmillió forint és egy számítógép is volt a kocsiban. A bejelentést követően a terézvárosi rendőrök azonnal intézkedtek, és elrendelték a gépkocsi körözését.

A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei még aznap megtalálták a keresett járművet, és intézkedés alá vonták a feltételezett tolvajt. Ekkor a korábban benne tárolt dolgoknak már nyoma sem volt. Az autó vezetőjét, D. Lászlót és 27 éves társát, L. Gyulát elfogták, majd előállították, a két férfival szemben ittasság és bódultság gyanúja is felmerült.

A VI. kerületi nyomozók D. Lászlót lopás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását. A férfi azt mondta a rendőröknek, nem állt szándékában ellopni az autót, csak menni akart vele egy kört, az italokat pedig egy ismerőséhez vitte.

D. László ellen járművezetés ittas állapotban, L. Gyulával szemben pedig kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indultak külön eljárások. A bűncselekmények körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. Az eltulajdonított italok, pénz és elektronikai eszköz után továbbra is tart a nyomozás.