Így él az idősek otthonában az egykori szocialista miniszter

2022.03.26. 08:19
Kovács László egykori külügyminiszter egy éve költözött idősek otthonába, barátai rokonain keresztül tartják vele a kapcsolatot – írja a Blikk.

Mint arról az Index is beszámolt egy évvel korábban, Kovács László egykori külügyminiszter egészségi állapota folyamatos orvosi ellátást igényel, nyugalomra van szüksége. A politikus állapotáról azóta sem érkezett információ. Lendvai Ildikó, az MSZP egykori pártelnöke most elmondta, mit lehet tudni az egykori külügyminiszterről.

A család azt mondta, az ő állapotának az felel meg legjobban, ha nem zavarjuk. Ezt be is tartom, mindig átadják neki az üdvözleteket. Tőlük úgy tudom, a körülményekhez képest jól van

– nyilatkozta a Blikknek Lendvai Ildikó. Hozzátette, hogy akkor, amikor beszéltek vele telefonon, soha nem az egészségi állapotáról beszélt, inkább a futball érdekelte, és örömmel idézte fel külügyminiszteri éveit.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke elmondta, hogy Kovács László feleségével folyamatos kapcsolatban áll, így bármikor jelezhetik, ha segítségre van szükségük. Elmondása szerint azonban nem kérnek segítséget semmiben, úgy tűnik, anyagilag is rendben vannak.