Bevásárlás közben lett rosszul egy idős nő, a vevők mentették meg az életét

2022.03.26. 08:26
Vásárlás közben esett össze egy 75 év körüli nő, akihez a vevők hívtak mentőt. Később kiderült, hogy az idős hölgy a fiával és a menyével volt, akiktől a bejáratnál különvált.

Vásárlás közben esett össze az a 75 év körüli nő, akihez a vevők kérték a mentők gyors segítségét az egyik fővárosi hipermarketben csütörtökön. A bejelentők megvizsgálták az asszonyt a mentésirányító utasításai alapján, és már nem lélegzett – közölte az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán.

Bejegyzésükben azt írták: az instrukciók szerint megkezdték az újraélesztést, amihez a biztonsági őr hamarosan egy defibrillátorral csatlakozott. A perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten küzdöttek tovább a nő életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően rövid időn belül sikerre vezetett.

Később kiderült, hogy a néni nem volt egyedül, fia és menye vitte el vásárolni, ám a bejáratnál különváltak. Mikor nem találták az idős hölgyet, a biztonsági őröktől érdeklődtek, akik tájékoztatták őket a történtekről. A család még éppen elérte a mentőt a parkolóban, mielőtt stabil állapotban kórházba szállították a beteget.