Veszélyben az utolsó mocsár Budapesten

2022.03.27. 13:25

A Rákosmentén található Merzse-mocsarat, Budapest egyetlen mocsaras élőhelyét a kiszáradás fenyegeti. A kerület vezetéséhez, amely régóta elkötelezett a környezet védelme mellett, most a Budapest Airport is csatlakozott.

A Budapest Airport által megosztott közleményben azt írják, hogy a legfontosabb feladat jelenleg a vízpótlás, amely többlépcsős folyamat. Első lépésként rehabilitációs terv készül közel 20 millió forint értékben, melyet a XVII. kerületi önkormányzat és a repülőtér-üzemeltető közösen finanszíroz. Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta:

A Merzse-mocsár megmentése egy újabb, szoros együttműködést jelentő közös projekt, amely ráadásul nem csupán a kerület, hanem Budapest egészének érdekét szolgálja.

Rákosmente polgármestere, Horváth Tamás hangsúlyozta, azon dolgozik, hogy a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektessen a környezetvédelemre.

A Merzse-mocsár megmentésében mindenkire számítunk, hiszen környezetünk védelme közös ügy

– emelte ki a polgármester.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.