18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fogházat kaphat a fiú, aki hasba szúrta diáktársát a tatabányai iskolában

2022.03.28. 21:11

Egy tinédzser fiú 2020 végén hasba szúrta diáktársát egy tatabányai iskolában. Akkor a Tatabányai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást a 14 éves fiú ellen. Később a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást az ügyben.

A vádirat szerint a megsebesített fiú visszamondta az osztálytársainak a vádlott által tett sértő kijelentéseit az egyik lány osztálytársukra. Ez a lány szüleinek tudomására jutott, ezért elhatározta, hogy megleckézteti a fiút, akitől a szóbeszéd eredt.

Emiatt a fiatalkorú 2020. december 9-én otthonában a konyhai fiókból magához vett egy 20 és egy 7 és fél centiméteres pengéjű kést azzal a céllal, hogy a történtek miatt megleckéztesse a sértettet az iskolában.

Miután a gyerekek visszatértek a szünetről, a sértett megállt az ajtó előtt, hogy megvárja a barátait, és a vádlottat maga elé engedje. Ekkor azonban a vádlott a mellette álló sértetthez fordult, és anélkül hogy bármit mondott volna, elővette zsebéből a két és fél centis kést, és hason szúrta a diáktársát.

A kés négy-öt centiméter mélyen hatolt a sértett hasüregébe. A fiatalkorú a szúrást követően a kést a földre dobta, a sértetthez pedig a pedagógusok azonnal mentőt hívtak. A késelő fiatal a tanárok utasítására eközben szótlanul várta meg a kiérkező rendőröket.

A megsebesített fiún hasi műtétet kellett végrehajtani, májsérülése nyolc napon túl, négy hét alatt gyógyult. A hason áthatoló sérülés életveszélyesnek minősül.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a fiatalkorú vádlottat ítélje fogházbüntetésre, melynek végrehajtását hosszabb próbaidőre függessze fel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport