Borotvával sebeztek meg egy német orvostanhallgatót a Rákóczi útnál

2022.03.28. 17:46
A VIII. kerületi Rákóczi úton egy fiatal férfiakból álló csoport kért segítséget a készenléti rendőröktől vasárnap délután. Mint kiderült, egy német férfit megkéseltek a kerületben.

A Készenléti Rendőrség munkatársai a főváros VIII. kerületében járőröztek vasárnap délután, amikor a Rákóczi úton egy fiatal férfiakból álló csoport állította meg őket, segítséget kérve.

A rendőrség tájékoztatása szerint a külföldiekből álló társaság egyik férfi tagja az egyik kapubejárat mellett ült, bal felkarja nagyon erősen vérzett egy vágási sérülés miatt. A rendőrök azonnal megkezdték a férfi elsődleges ellátását, majd értesítették a mentőket is.

Mint kiderült, a megkéselt férfi német állampolgárságú orvostanhallgató, akit egy borotválkozáshoz használt hosszú pengével vágott meg a rá támadó férfi.

A fiatalok angolul elmondták, hogy társukat a lépcsőházban szúrta meg egy férfi, aki vélhetően ott is lakik, mert az eset után egy felsőbb emeletre ment. Míg az egyik rendőr a sérülttel maradt a mentők kiérkezéséig, a társai megkezdték a tettes felkutatását.

A vérnyomok a második emeletre vezettek, ahol a férfit el is fogták. Tettét nem tagadta, elmondta, hogy nagyon zavarta a hangoskodás, és amikor betelt nála a pohár, lement, összeverekedett a férfival, és a nála lévő borotvakéssel megvágta az egyikük karját.

A készenléti rendőrök a bántalmazót elfogták, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították. A sérültet kórházba szállították, az orvos előzetes tájékoztatása alapján az élete perceken múlott, ha nem érkezik időben a szakszerű ellátás, elvérzett volna – olvasható a rendőrség közleményében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport