Filmbe illő siker! – így gratulált Orbán Viktor Sipos Zsuzsannának

K EPA20220328008
2022.03.28. 07:35 Módosítva: 2022.03.28. 07:36

„Filmbe illő siker! Gratulálok újabb Oscar-díjas honfitársunknak, Sipos Zsuzsannának!” – írta a miniszterelnök a közösségi oldalán azt követően, hogy a BAFTA-díj után az Oscart is sikerült bezsebelnie a magyar berendezőnek, akit a Dűne című filmnek köszönhetően jelöltek a díjra.

Dűne szó szerint tarolt a díjátadón, szerencsére a legjobb látvány kategóriában is a hazánkban forgott alkotás került ki győztesen, így Sipos Zsuzsanna átvehette első Oscar-díját.

Nagyon sírós típus vagyok, de sokat jelent nekem ez a díj. Köszönöm a csapatomnak és mindenkinek a lehetőséget

– mondta köszönőbeszédében Sipos, aki magyarul is hálát adott a díjért.

Mint arról Sipos a korábbiakban beszámolt a Nők Lapjának, marketingesként kezdett el tanulni a főiskolán, azonban nem érezte azt, hogy ez a szakma neki lenne való, úgyhogy be is iratkozott egy lakberendező iskolába.

Amikor a lakberendező iskolába jártam, találkoztam az első nagy szerelmemmel és az ő édesapja az egyik legnagyobb cateringes cég tulajdonosa volt. Ezek a cégek látják el étellel-itallal a forgatáson dolgozókat. Amikor Magyarországon készült Steven Spielberg München című filmje, megkérdezték, nincs-e kedvem ott dolgozni

– fejtette ki Sipos, aki ezt követően büfés volt a filmeseknél, ám a lakberendező iskola elvégzése után kezdett el kibontakozni berendező karriere.

(Borítókép: Sipos Zsuzsanna látványtervező és Patrice Vermette kanadai produkciós tervező, miután átvették a legjobb produkciós tervezés kategóriáért járó díjat a 94. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2022. március 27-én. A páros A Dűne című film látványáért vehette át az elismerést. Fotó: MTI/EPA/David Swanson)