A Facebook törölte a Mi Hazánk oldalát

KARL9946
2022.03.29. 16:57
A választás hetében törölte a Mi Hazánk hivatalos oldalát a Facebook – jelentette be Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese keddi online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint a Facebook újabb bizonyítékot szolgáltat arra, hogy tudatosan beavatkozik az országgyűlési választás eredményébe. Dúró Dóra elmondta: a Facebook cenzúrája már eddig is jogellenesen sújtotta a pártját, de az, hogy egy országos listát állító párt hivatalos oldalát törlik éppen a kampányidőszakban, az országgyűlési választás hetében, eddig példátlan.

Az oldal megszüntetéséről nem kaptak értesítést, csak észrevették, hogy nem érhető el. Az oldal adminisztrátorainak összes profilját is elvették. Ők indoklásként azt kapták, hogy a közösségi elveket sértették meg, de a Facebook nem jelölt meg semmilyen konkrét tartalmat vagy bejegyzést, hogy mi az, ami miatt a Mi Hazánk oldalát törölték.

Egy olyan oldalt vett el tőlünk a cenzúra, amelyen megközelítőleg félmillió embert értünk el az elmúlt egy hónapban. Ez egyértelmű beavatkozás a választások eredményébe, és egyértelműen befolyásolni fogja a választások végeredményét

– fogalmazott Dúró Dóra.

A Mi Hazánk a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul, valamint választás rendje elleni bűncselekmény miatt tesznek feljelentést.

Dúró Dóra a napokban volt a vendége az Index Kibeszélő című műsorának, többek között elmondta: a parlamentbe jutás nagy eredmény lenne a pártjának, ugyanakkor ha bejutnak, senkivel nem lépnek koalícióra.

(Borítókép: Dúró Dóra. Fotó: Karip Tímea / Index)  • Tippek
  • Biztosítás