Súlyosabb büntetést kért az ügyészség a merényletet tervező magyar iszlamistára

2022.03.29. 12:25
Az ügyészség súlyosabb büntetést indítványoz a terroristának jelentkezett főiskolai hallgató, V. Kende bűnügyében.

A fiatalt február végén 3 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélte az első fokon eljáró bíróság. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban úgy látja, hogy az ítélet túl enyhe volt, ezért

Az ítélet ellen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabásáért és börtön helyett fegyház végrehajtási fokozat alkalmazásáért fellebbeztek.

Mindeközben a vádlott és a védője is fellebbezett az ítélet ellen. A vádlott ennek irányát nem jelölte meg, védője viszont a tényállás téves megállapítása miatt jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, és kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását. A vádlott a büntetőeljárás másodfokú befejezését letartóztatásban várja.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2021 novemberében emelt vádat a 22 éves férfi ellen terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt. A nyomozás adatai szerint a fiatal 2021-ben hűségesküt tett az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek, amelynek támogatója is lett. A vádlott merénylet végrehajtását tervezte, ehhez célpontokat és az elkövetés módját kereste – írja az ügyészség.