Új szabadidőparkot és irodaházat adtak át Komlón

2022.03.29. 09:16
Közel egymilliárd forintból létesítettek szabadidőparkot és irodaházat Komlón egy volt bányászati területen.

Egy barnamezős beruházás keretében épült a két új létesítmény – tájékoztat az MTI. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében több mint 960 millió forintból sikerült új funkciót biztosítani az utolsó önkormányzati tulajdonban lévő egykori bányaterületnek is.

Az egykori bányászvárosban megvalósuló beruházás két új épületében komlói cégeknek biztosítanak irodahelyiségeket, de létesült egy gyártócsarnok és egy játszóház is. Az új épületek melletti területen szabadidőparkot létesítettek, padokat és sporteszközöket helyeztek ki, gumiborítású futókört építettek és parkosítottak.

A tervek szerint a most átadott beruházás lesz a magja a később több lépcsőben megvalósuló úgynevezett Hét Domb Szabadidőközpontnak. Ebben a már működő terepkerékpáros pálya további szakaszokkal bővül majd, és egy – akár nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas – úgynevezett pumpapálya, kerékpáros és gördeszkás ügyességi létesítmény is épül.

A hosszabb távú tervek része egy kilátó megépítése is. Az önkormányzat becslései szerint a következő európai uniós költségvetési ciklus és az Aktív Magyarország program forrásai a fedezetet is biztosítani fogják az elképzelések megvalósításához.