Meghalt Antall József özvegye

K MTI20150506087
2022.03.30. 21:46
87 éves korában meghalt Antall József néhai miniszterelnök özvegye, Fülepp Klára.

A gyászhírt az Antall József Tudásközpont Facebook-oldalán osztották meg, amelynek Fülepp Klára volt az alapítója. 

Köszönettel tartozunk Klára asszony áldozatos munkájáért, amelyet a nemzet szolgálatában, az antalli örökség megőrzése érdekében végzett az elmúlt évtizedekben

– írták.

 Antall József és Fülepp Klára fia, Antall Péter is elbúcsúzott édesanyjától egy Facebook-posztban.

29 év különbséggel ma este elvesztettem őket

– írta szüleiről, hozzátéve: „Klári lányom továbbviszi ezt a szép nevet”.

Fülepp Klára többnyire még first ladyként is kerülte a nyilvánosságot. Még 1993-ban, a Békés Megyei Hírlapban adott egy interjút, amelyben elmondta: nem szeret szerepelni. Mint fogalmazott, szokatlan volt számára a miniszterelnök feleségének szerepe a rendszerváltás után, mivel addig leginkább csak a televízió képernyőjén keresztül figyelte a politikusokat.

Kevesen ismerték Őt, hiszen szerénysége nem is engedte volna, hogy a »first lady« szerepében tetszelegjen. Akik viszont ismertük, tudjuk, hogy egy nagyszerű, szeretettel teljes édesanya és feleség távozott közülünk. Szegényebbek lettünk

írta róla megemlékezve Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az Új Világ Néppárt vezetője. 

Fülepp Klára a férje halála után elsősorban Antall József hagyatékát, emlékét ápolta, és számos megemlékezésen, rendezvényen vett részt díszvendégként, de nyilvános szerepet nemigen vállalt. 

(Borítókép: Az Európai Parlament által készített képen Antall József néhai miniszterelnök mellszobrának ünnepélyes leleplezésén beszél özvegye, Klára asszony az Európai Parlament brüsszeli épületének az egykori kormányfő nevét viselő szárnyában 2015. március 31-én. MTI / Európai Parlament / Alexis Haulot)