18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felvette a térfigyelő kamera, ahogy a gazda ököllel veri a kutyáját

2022.03.30. 16:19
Egy férfi tizenegyszer ütötte meg ököllel a kutyáját, amit a térfigyelő kamera rögzített. A rendőrség a kapitányságra vitte a másfél éves állatot, a gazdája ellen pedig eljárást indítottak.

Egy térfigyelő kamera felvette, ahogy egy férfi tizenegyszer megütötte ököllel a kutyáját a VIII. kerületben, a Horváth Mihály téren hétfő délelőtt.

A felvételen látszik, hogy előbb megrángatja a másfél éves kutyát, majd ököllel kezdi verni, és még akkor is ütötte, amikor már a földön feküdt az állat.

A rendőrök több bejelentést is kaptak, és eljárást indítottak, egyúttal riasztották az Állatvédő Ligát azzal, hogy bántalmaztak egy állatot, ami térfigyelő kamerán bizonyítható.

A gazdát előállították, a kutyát bevitték a helyi kapitányságra. Ezek után megérkeztünk, és mondták, hogy az állatot lefoglalják, és eljárást indítanak a gazda ellen. Úgy tudjuk, tizenegyszer ütötte meg a kutyát

– mondta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője az RTL Klub híradójának, hozzátéve: egy szakértő a felvételek alapján meg tudja állapítani, ha ez a fajta bántalmazás hosszabb ideig történt volna, az elegendő lenne-e ahhoz, hogy az állatnak maradandó sérülést okozzon.

Pataki Gábor elmondta, hogy a kutyában lelki trauma van, amivel a rehabilitációs kollégák foglalkoznak, és később döntenek arról, hogy elkobozzák-e az állatot, és átadják-e a szervezetnek, vagy visszamehet-e a gazdájához.

Emberekkel békés, a rendőrökre sem támadt rá. Nem tudjuk, hányszor bántalmazta a gazdája korábban, de ha a térfigyelő kamera alatt bántalmazta, akkor gondolhatjuk, hogy a négy fal között mi történhetett

– mondta Pataki Gábor.