Medián: A fővárosban annyira vezet az ellenzék, hogy mindent vihet

2022.03.31. 21:40
Az ellenzéki szövetség 43, a Fidesz 29, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hat, a Mi Hazánk pedig három százalékon áll a közvélemény-kutatás szerint.

A Medián 14 százalékos előnyt mért Budapesten az ellenzék javára a Fidesszel szemben a városra fókuszáló közvélemény-kutatásában – írja a hvg.hu.

A felmérést március 23–28. között, ezerfős, Budapestre reprezentatív mintán végezték. Ennek alapján az ellenzéki szövetség 43, a Fidesz 29, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hat, a Mi Hazánk pedig három százalékon áll. A választók 19 százaléka viszont nem tud vagy nem akar választani, ugyanakkor magasabb, 85 százalékos részvételi hajlandóságot mértek az országos átlaghoz képest.

A közvélemény-kutató szerint az adatok alapján nem tűnik irreálisnak, hogy az ellenzéki pártszövetség akár mind a 18 budapesti választókerületet megnyerje.

A Medián a kutatás során rákérdezett a főpolgármesteri preferenciákra is. Ez alapján a szavazók ötven százaléka újraválasztaná Karácsony Gergelyt, és 31 százalékuk szavazna egy esetleges fideszes jelöltre.