Ötvenötezer forintért töltögette a hamis oltásikat egy orvos, megfenyegették

2022.03.31. 08:42
Pénzért adott hamis oltási igazolást, de cserébe meg is fenyegették.

Ötvenötezer forint. Ennyit kapott az a háziorvos, aki tizenegy hamis oltási igazolást adott ki, cserébe alkalmanként ötezer forintot remélt. Ezzel párhuzamosan viszont három másik ember megzsarolta őt, ezért került az ügy a rendőrségre. Zsarolás, minősített vesztegetés és minősített vesztegetés elfogadása miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Negatív teszt, teszt nélkül

A vádirat szerint tavaly májusban egy férfi tizenegy ember számára negatív koronavírusteszt kiállítását kérte a háziorvostól, tesztelés nélkül – közölte a főügyészség az MTI-vel. Az orvos kiállította a dokumentumokat, fejenként ötezer forintot kért cserébe. Azonban a megrendelő nem fizette ki az összeget, arra hivatkozott, akkor fogja átadni a pénzt, ha azt ő is megkapja az érintett emberek osztrák munkáltatójától.

Három nappal később a közvetítő ember két rokona társaságában felkereste a háziorvost, mert felháborodott azon, hogy többen is koronavírussal fertőződtek meg azok közül, akik megkapták a negatív teszteredményt.

A találkozó során megzsarolták az orvost: fejenként ötszázezer forintért lecsillapítják a koronavírusos embereket. Ha pedig a doki nem fizet, feljelentik őt. Az orvos félmillió forintot és további tízezer forint benzinköltséget átadott a követelőknek, a maradék összeg átadását másnapra ígérte.

A fennmaradó pénz átadása helyett azonban az orvos – a felesége javaslatára – értesítette a rendőrséget.

A háziorvos szabadlábon védekezik, a zsarolók letartóztatásban vannak.