A 13 éves kislányukat vették rá bolti lopásra a szülők

2022.04.01. 06:08
A debreceni nyomozók büntetőeljárást indítottak az ellen a házaspár ellen, akik 13 éves gyermeküket is rávették a bolti lopásra.

A rendőrség beszámolója szerint egy debreceni ruhabolt alkalmazottjai tettek bejelentést a rendőrségen február 5-én arról, hogy lopás történt az üzletükben. Az elkövetők több tízezer forint értékben tulajdonítottak el különböző ruhaneműket.

A nyomozás alatt gyorsan a rendőrök látókörébe került egy nyékládházi pár. A gyanú szerint a 35 éves nő és a 66 éves férfi háromszor jártak az üzletben és összesen csaknem 160 ezer forint értékű ruhát loptak el. A 13 éves lányukat is vitték magukkal, akit rávettek, hogy segítse őket a bűncselekmények elkövetésében.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói lopás, valamint kiskorú veszélyeztetése elkövetésének megalapozott gyanúja miatt március 29-én gyanúsítottként hallgatták ki a szülőket. Mindketten részletes beismerő vallomást tettek, és a házkutatásban több, az üzletből származó ruhaneműt is lefoglaltak a rendőrök.