Balatonalmádiból vitték Budapestre a heroint, az ügyészség vádat emelt

2022.04.01. 13:44
Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy 30 éves balatonalmádi férfival és 52 éves budapesti vevőjével szemben.

Az elkövetők 2020-ban heroinnal üzleteltek, majd a kábítószer a budapesti vevőn keresztül további értékesítőkhöz került. Az ügy vádlottja még a 30 éves elkövető testvére is, aki a bátyjával közösen használt lakásban kábítószert tartott, illetve termesztett.

A vádirat szerint a 30 és 52 éves elkövetők 2020 tavaszán kerültek kapcsolatba, és a balatonalmádi férfi előbb párgrammos, majd 50–100 grammos mennyiségekben, mintegy tizenöt alkalommal, összesen közel 800 gramm heroint adott el a kábítószer-kereskedelem miatt korábban már büntetett budapesti társának, írta meg az Ügyészség.

A budapesti férfi a fővárosban fogyasztói kört épített ki magának, akikhez a korábbi élettársa és annak új barátja révén juttatta el a kábítószert. A 44 éves nő és a 39 éves férfi Budapesten grammonként 23 000–30 000 forintért árulták a heroint.

Az egyik vádlott testvére marihuánát is termesztett

A rendőrség 2020. november 10-én Balatonalmádiban, 100 gramm heroin átadása közben a 30 éves elkövetőt és budapesti vevőjét elfogta, és ugyanezen a napon a férfinak a testvérével közösen használt balatonalmádi lakását is átkutatta. A fiatalabb fivér a bátyjához hasonlóan maga is foglalkozott kábítószerrel, az ingatlanban értékesítés végett hallucinogén gombát, valamint marihuánát termesztett, illetve más kábítószereket tartott.

Az ügyészség a vádiratában a jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés, míg a budapesti értékesítést végző párral és a kábítószert termesztő fivérrel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság valamennyiüket tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség továbbá vagyonelkobzást indítványozott a kábítószer kereskedelméből származó és a heroinnal kereskedő balatonalmádi férfitól lefoglalt több mint 16,5 millió forint, továbbá 540 euró, valamint a társaitól lefoglalt, összesen mintegy 640 000 forint vonatkozásában.