Több mint három évet kapott a taxist megtámadó maszkos férfi

2022.04.01. 17:15
Nem jogerősen három év két hónap börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetve próbált kirabolni egy taxist tavaly márciusban Budapesten – tájékoztatta a fővárosi főügyész az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a férfi a XIV. kerületi Egressy úton ittasan, maszkot, kapucnit és szemüveget viselve odament egy autójában várakozó taxishoz, és a sofőri oldalon lehúzott ablakon bekönyökölve, késsel a kezében felszólította, hogy adja át neki a telefonját és a pénzét.

A taxisofőr először azt mondta, hogy nincs nála pénz, a támadó további fenyegetéseire azonban közölte, hogy a pénz a csomagtartóban van, és megpróbált kiszállni.

Mivel a férfi ezt nem engedte, a sofőr megpróbálta felhúzni az ablakot, és közben sikerült vészjelzést leadnia, amelyre a diszpécser a környéken tartózkodó taxisokat a helyszínre küldte. A vádlott ezt meghallva megijedt és elmenekült.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt ítélte három év két hónap végrehajtandó börtönre

– írta a főügyész.