Már a mozgósító videóikat is bedurrantották a pártok

2022.04.02. 13:28 Módosítva: 2022.04.02. 13:31
A választás előtt egy nappal sorra jönnek ki a pártok és jelöltek kampányzáró videói.

Egy kép néha többet ér ezer szónál, s ez a videók esetében hatványozottan igaz. Ezért is néztünk körül, hogy a szombati nap politikai üzenetekkel végrehajtott szőnyegbombázásában milyen szerepet kapott a filmes formátum. Aktivitást válthat ki önből, dühíti, esetleg épp ez jelenti az utolsó cseppet a pohárban? 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt kifejezetten a választásra komponált nótájának szövegében ad eligazítást, miért is kell megtörni a NER kétharmadát. (Spoiler: akkor nem paráznánk mindentől, és lenne örök élet, ingyensör.) Elsősorban a fúrás-faragás, illetve festés iránt vonzalmat érzők számára lehet jó alternatíva az MKKP kézműves magyar jövőképe.

Fürjes Balázs a tőle megszokott, kicsit talán tanáros magyarázatokkal, de kétségtelenül a legösszetettebb képi világgal hengerli le a nézőt. A fideszes államtitkár klasszikus eredménykommunikációs anyagot rakott össze. A hangsúlyt az eddig megteremtett értékek bemutatására helyezi, és így ad tétet a választásnak. Az is kiderül belőle, mi a teendő, ha esetleg viharos időben hajóznánk.

Jakab Péter, az ellenzéki összefogás listájának negyedik helyezettje nem az a szájbarágós fajta, a New Saviors nevű hard rock banda muzsikáját elégnek érezte ahhoz, hogy kampánykörútjának üzeneteit ebben a formában adja át a választóknak. Minden egyes mikrofon markolása duzzad a  dinamizmustól. Az, hogy miről is beszélt pontosan Dudás Róberttel, már olyan prémiumszolgáltatás, ami csak a helyszínen jelen lévőknek járt.

Sára Borond is üzembiztosan hozza a fürjesbalázsi értelemben vett eredménykommunikációs elemeket, videójának egyediségét mégis az adja, hogy érvkészletének lánctalpas gépezetével gyakorlatilag keresztülhajt a baloldalon. Fejetlenség, káosz és uszítás. Az apokaliptikus kép felfestésében rejlő feszültséget szerencsére hamarosan maga a belőtt hajú, elegáns józsefvárosi (és ferencvárosi) jelölt tárgyilagos magyarázata oldja fel. Aki arra kíváncsi, hogy hova kell mennie az említett két kerületnek, az sem marad válasz nélkül.

Szabó Rebeka egyértelműen az emberek képviselőjelöltje. Előzékenyen adja át annak lehetőségét, hogy mások fogalmazhassák meg helyette: Az ember a legfontosabb. A videóból az is nyilvánvalóvá válik, fontos, hogy olyan képviselőt válasszunk, aki tud ítélkezni. Hogy Szabó Rebeka ilyen jelölt-e, azt nem tudjuk, de a cica plusz asztalosműhely kombináció bevetése vitathatatlanul nyerő húzás volt.

Itt olvashatja az Index választási mellékletét friss adatokkal, hírekkel, interaktív térképpel kiegészítve. Vasárnap pedig kövesse velünk percről percre az eredményeket!