Gyurcsány Ferenc szerint nem Márki-Zay Péter a jó kapitány

PAP 3423
2022.04.04. 01:33
Súlyos vereséget szenvedett április 3-án az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás. Még a végső eredmények megérkezése előtt Jakab Péterhez csatlakozva Gyurcsány Ferenc is élesen bírálta a hatpárti ellenzék vezetőjét, bár a DK elnöke óvatosabban fogalmazott, mint a Jobbik első embere.

„Ma súlyos vereséget szenvedtünk” – kezdte Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, majd rögtön rátért arra, hogy bár a választás nem volt szabad és tisztességes, a választók túlnyomó többsége a tegnapi kormánynak adott megbízást holnapra.

Miért következett ez be, mi a vereség tanulsága? – tette fel a kérdést a Demokratikus Koalíció elnöke, majd burkoltan Márki-Zay Péter bírálatába kezdett – nem sokkal korábban Jakab Péter, a Jobbik elnöke is ezt tette.

Ha valaki nem elég bátor, hogy nagyot álmodjon, végül amikor cselekedni kell, erőtlennek, rosszabb esetben gyávának fog bizonyulni. Erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképpen nem a hazát. Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják, kapitány attól lesz valaki, hogy biztonságos úton biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Aki a hajót viharba vezeti, nem éri el a kikötőt. Hiába állt ott a kormánynál, azt fogják gondolni, hogy nem ő a legjobb kapitány, és azt hiszem, hogy igazuk van

– mondta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy a hajónak ettől függetlenül tovább kell mennie, hiszen a végső cél nem változott.

„Most sok mindent újra kell tervezni, ha túl vagyunk ezen a keserű éjszakán és reggelen, de dolgozni kell tovább” – zárta beszédét a DK vezetője.

Gyurcsány Ferenc a kampány alatt is többször kapitánynak hívta Márki-Zay Pétert, de az ellenzéki összefogás vezetője azt kérte tőle: ne tegye.

A választások eredményeit ide kattintva találja, folyamatosan frissülő hírfolyamunkat itt böngészhetik.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Papajcsik Péter / Index)