Szerencsejátékra költötte a lopott pénzt a mezőberényi férfi

2022.04.04. 20:10
Betöréssel szerzett, lopott pénzből próbált szerencsét egy mezőberényi férfi. Nem elég, hogy sikertelenül játszott a szerencsejátékban, még a rendőrök is elkapták mindössze két nap leforgása alatt. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte, az eljárás iratai az ügyészségre kerültek.

Betörtek a városüzemeltetési cég irodájába Mezőberényben a police.hu hírei szerint. A bűncselekmény 2022. február 19-éről 20-ára virradó éjjel történt. Az irodából, az íróasztal fiókjából eltűnt egy lemezkazetta, benne több tízezer forinttal. A Békési Rendőrkapitányság rendőrei két nap alatt elfogták és előállították a lopás gyanúsítottját.

A 21 éves mezőberényi fiatalember bevallása szerint korábban dolgozott a cégnél, és sejtette, hogy van az irodában pénz. A nagykaput átugrotta, majd az épület ajtajáról egy vascsővel lefeszítette a lakatot, és benyomta az ajtót. Magához vette a lemezkazettát, elvitte, kiürítette, majd bedobta egy utcai szemetesbe.

A benne talált pénzt szerencsejátékra költötte, de nem nyert, így végül nem maradt pénze. A Békési Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait április 1-jén továbbították az ügyészségnek.