Együttműködne a Fidesszel a Mi Hazánk

463A5363
2022.04.04. 19:58
Hét parlamenti mandátumot szerzett a Mi Hazánk Mozgalom az április 3-i országgyűlési választáson. Mindvégig hittek a bejutásban. Dúró Dóra elnökhelyettes egy interjúban elárulta, milyen ügyekben működnének együtt a kormánypártokkal.

A parlamentbe való bejutás az elnökhelyettes számára nem volt kérdéses, azonban kiemelte, hogy ezt állami támogatás nélkül érték el. Véleményét a baloldal vereségéről a következőképpen fejtette ki:

A baloldali ellenzék óriási bukásából világosan kiderült, ebből az ellenzékből a választók nem kérnek, eddig bármelyik formációban indultak, mindig kikaptak. Most érték el a legrosszabb eredményt. Az az idea, hogy az összefogással a szavazókat is egyesíteni tudják, szintén megbukott, nagyjából 1 millió ember elhagyta a baloldali pártokat a négy évvel ezelőtti eredményükhöz képest. Mindez tehát egy új ellenzék felépítését jelenti, amelyben a Mi Hazánknak jut majd kiemelt szerep.

A Mi Hazánk elsősorban a koronavírus kárvallottjainak ügyében kíván parlamenti eszközökkel segítséget nyújtani.

Arányos és méltányos anyagi kártérítés jár azoknak, akiket a kötelező oltás miatt rúgtak ki a munkahelyükről.

Továbbá garantálnák az élelmezés hosszú távú megoldását, hogy ne legyen hiány az alapvető élelmiszerekből, illetve biztosítani a helyben megtermelt élelmiszerek helyben való feldolgozását. A választók körében népszerű ötletük a mentelmi jog eltörlése, és Dúró Dóra szerint a Mi Hazánk „ikonikus programpontja” továbbra is a megvalósítandó ügyek listáján lebeg.

Közös ügyekről és a kormánnyal való együttműködésről is szó esett.

A Blikknek adott válaszaiban Dúró Dóra a kormánypárttal való együttműködés irányában elárulta, a párt nyitottan áll bizonyos ügyek esetében a kormányhoz, miután a Mi Hazánk sikeresen bejutott a parlamentbe.

Konkrét ügyek, törvényjavaslatok lehetnek, de minden esetben azt fogjuk megvizsgálni, az jó-e a magyarságnak vagy sem. Ha igen, nyugodt szívvel fogjuk megszavazni, ha a kormány kezdeményezte is azt. Magam is 4 nemmel voksoltam a kormány gyermekvédelmi népszavazásán, ezt az ügyet tudtam támogatni.

(Borítókép: Ruzsovics Dorina / Index)