Ez a poszt a következő Percről percre része:

Jakab Péter újra beszólt Márki-Zay Péternek

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ott voltunk többek között Orbán Viktor, Márki-Zay Péter, Áder János, Novák Katalin, Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Lázár János szavazásánál, és megörökítettük a pillanatot, amikor a szavazólapot elhelyezték az urnában. Képgaléria a politikusok voksolásáról ide kattintva nyílik.

  • Pék Szabolcsot, az Iránytű Intézet munkatársát kérdezte a 168.hu a vasárnapi választási eredményekről.

    Az elemző szerint az ellenzék ennél „izmosabb” szereplésre számított jó néhány körzetben. Pék Szabolcs szerint a Mi Hazánk teljesítménye egyrészt a sok Jobbik-árvának köszönhető, akik erre az összefogásra már csak Gyurcsány Ferenc személye miatt se akart leszavazni. Az egyéni választókerületi mérésekben is lehetett látni, hogy a Jobbik korábbi támogatói vagy a Fideszt vagy a Mi Hazánkot választják. Az elemző szerint az oltásellenesség is működött.

  • Az eredményeket folyamatosan nyomon követtük, és már az elejétől fogva kétharmados többségben volt a Fidesz–KDNP. A feldolgozottság előrehaladtával frissítettük eredményközlő cikkünket, amit ide kattintva olvashatnak.

  • A FideszKDNP 2022. április 3-án kétharmados parlamenti többséggel megnyerte a 2022-es országgyűlési választásokat. A szórakozás nem maradhatott el, a mulatás nagy királya, Kis Grófo pedig egy közös fotót is posztolt közösségi oldalán Szijjártó Péter külügyminiszterrel.

    Nyertünk! Mehet a mulatási Szijjártó Péter Külügyminiszter úrral 

    – írta Instagram-oldalán a zenész, aki alig egy héttel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnökkel is megosztott egy közös képet, erről itt írtunk.

  • Mintegy tizenkét százalékkal győzte le Hódmezővásárhelyen a FideszKDNP színeiben induló Lázár János Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltet.

    A korábbi miniszterelnökséget vezető miniszter a 24.hu-nak a választás után adott villáminterjúban elmondta: lezárja a Hódmezővásárhelyet négy éve sújtó polgárháborús időszakot.

    A politikus elmondta, egyelőre nem jár a fejében semmilyen szakpolitikai munka, nehéz négy éven van túl a választókerületében, és elmondása szerint itt kívánja rendezni a sorokat.

    Lázár János úgy látja_ a jelenlegi háborús helyzetben Magyarországnak az a jó, ha a kormány támogatottsága minél meggyőzőbb.

    Arra a kérdésre, miszerint lát-e esélyt egy előrehozott választásra a ciklus fele előtt, azt válaszolta:

    Kizárom. Abban viszont biztos vagyok, hogy emberpróbáló kormányzás jön.

  • Tegnap este a Hír TV-nek, Bayer Zsolt publicistának adott először interjút Orbán Viktor, a választáson győztes FideszKDNP pártszövetség listavezetője.

    Délben kormányülést tartok, arról fog szólni, hogy mi a következő teendő. Adjunk hálát a Jóistennek, úgy nyertünk, ahogy senki sem gondolta, hogy nyerni tudunk. Azért a választás legmélyén mégis csak egy misztérium van: fölkerekedik 6 millió ember, hogy meghozzon egy közös döntést, amiről csak a Jóisten tudja, hogy mi lesz az. Az egymandátumos sikerért is ugyanannyit kell dolgozni, mint a kétharmados győzelemért

     fogalmazott Orbán Viktor.

    A teljes beszélgetést megtekintheti itt.

  • A FideszKDNP újabb kétharmados parlamenti többséggel megnyerte a 2022-es országgyűlési választásokat április 3-án. Orbán Viktor miniszterelnök negyedik kétharmadát ünnepli, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje pedig a pártelnökök nélkül lépett a mikrofonok elé vasárnap este, és ismerte el a Fidesz győzelmét. A választók 69,47 százaléka voksolt, bejutott a parlamentbe a Mi Hazánk, míg a kétfarkú kutyák, Gattyán György pártja és a Gődény György vezette politikai csoport nem érte el a parlamenti küszöböt.

    Ebben a cikkünkben összefoglaltunk mindent, amit a tegnapi választásról tudni kell.

  • Megszaporodtak a választási csalásokról szóló bejelentések már vasárnap délután – hívta fel rá a figyelmet a Tiszta szavazás civil program. Cikkünkben összegyűjtöttük a választási csalásokról szóló híreket. A választási csalásokról szóló bejelentésekről bővebben itt olvashat.

  • A Fidesz–KDNP elsöprő, kétharmados győzelmet aratott vasárnap az országgyűlési választásokon. Orbán Viktor beszédében Brüsszelnek is üzent, miközben Márki-Zay Péter csalódottan értékelt, a Mi Hazánk Mozgalom pedig bekerült az Országgyűlésbe. Az Index képein újraélheti a történelmi vasárnapot.

  • Az egymás utáni negyedik Orbán-kormány előtt álló legfontosabb feladatokat veszi számba az Mfor. A lap szerint nagyon lényeges döntés lesz az élelmiszer- és a benzinárstop kérdése. 

    A másik kiemelt kérdéskör a paksi beruházás jövője, illetve a rezsicsökkentés fenntartása. A lap szerint „a kormány részéről nem látszik szándék a beruházás felmondására, sem az orosz energiafüggőség csökkentésére”.

    Kiemelt feladata lesz a nagyjából májusban megalakuló új kabinetnek a jövő évi költségvetés megalkotása. A korábbi ciklusok alatt a FideszKDNP-kormány még nyár előtt összeállította és az Országgyűlésen „átvitte” a következő évi költségvetést és az adótörvényeket, így ezen javaslatok benyújtása az elsők között lehet. 


    Az oroszukrán háború miatt a lap úgy véli, hogy Orbán Viktornak és kormányának új stratégiára és kommunikációra lesz szüksége Brüsszel is.

    Nagyon nagy kérdés lesz, milyen stratégiát fog folytatni a kormány, mely láthatóan egy Svájchoz hasonló semlegességi szerepkört töltene be, egyaránt semleges kapcsolatot ápolva Kelettel és Nyugattal, valamint a szövetségeseinkkel, az EU-val és a NATO-val 


     írja az Mfor.

  • Az országgyűlési választásokkal párhuzamosan tartották a kormány által kezdeményezett, négykérdéses gyermekvédelmi népszavazást is, de a referendum nem érte el az érvényességi küszöböt. Bővebben ide kattintva olvashat a népszavazásról.

  • Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter elismerte a Fidesz–KDNP választási győzelmét. Beszédében kitért rá, hogy soha nem gondolta volna, hogy kétharmaddal nyer a kormányoldal 2022-ben. Érintette 1945-öt és a választások tisztaságát is. Beszédét itt olvashatja el újra.

  • A választási győzelem biztossá válása után Orbán Viktor miniszterelnök megtartotta beszédét. A kormányfő hangsúlyozta: mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy rászolgáljanak az állampolgároktól kapott bizalomra. Orbán üzent Európának és Brüsszelnek, valamint az ellenzékről is szót ejtett. Győzelmi beszédét itt találja.

  • Köszöntjük kedves olvasóinkat! Rendben lezajlott április 3-án az országgyűlési választás, a Fidesz–KDNP kétharmados többséggel győzött a hatpárti ellenzék előtt. Vasárnapi hírfolyamunkat itt találja, de ma újat indítunk, és követjük a legfrissebb híreket, reakciókat, adatokat. Tartsanak velünk ma is!