Ittasan borított fel egy mentőautót, felfüggesztettet kaphat

D  MI20200408003
2022.04.06. 15:21
Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott egy 29 éves férfival szemben, aki ittasan belehajtott autójával egy mentőautóba, amely felborult.

Az ügyészség szerint a férfi ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül ült volán mögé 2020. április 8-án, és a XIV. kerületben, az Egressy út és a Miskolci utca kereszteződésénél gépjárműjével egy mentőautónak ütközött, amely az oldalára borult.

A mentős ráadásul megkülönböztető fény- és hangjelzést használt. Az ittas férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, más nem sérült meg a balesetben.

A XI. és a XXII. kerületi ügyészség a 29 éves férfit ittas vezetéssel vádolja, és arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás nélkül hozzon döntést az ügyben, és fogházbüntetést szabjon ki a férfira, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, valamint határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

(Borítókép: Tűzoltók a felborult mentőautónál a főváros XIV. kerületében az Egressy út és Miskolci utca kereszteződésében 2020. április 8-án. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport