Halálosan megfenyegettek és bántalmaztak egy kiskorú fiút a mezőkövesdi játszótéren

2022.04.06. 14:09
A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen, aki megalázott és bántalmazott egy kiskorút a város játszóterén – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2022. február elején, a déli órákban egy mezőkövesdi középiskola udvaráról hívta el az ott tanuló kiskorú fiút azzal az ürüggyel, hogy beszélni szeretne vele. Amikor megérkeztek a játszótérre – ahová más tanulók is elkísérték őket –, a felnőtt férfi

felszólította a kiskorú sértettet, hogy térdeljen le, és elégítse ki őt orálisan, vagy meghal.

A sértett ennek a felszólításnak nem tett eleget, ezért a férfi először tenyérrel arcon ütötte, majd lefejelte. Utána tenyérrel és ököllel tizenötször állcsúcson ütötte, majd távozott a helyszínről.

A kiskorú sértett nyolc napon belül gyógyuló, az orr zúzódásával járó sérüléseket szenvedett. Az ügyészség szerint a férfi részéről a bántalmazás nem „a szexuális cselekmény kikényszerítése érdekében” történt, ezt csak azért mondta, hogy megalázza a sértettet. 

A sértett és törvényes képviselője is könnyű testi sértés vétsége miatt kérte a felnőtt férfi felelősségre vonását, így végül az ügyészség is emiatt, illetve garázdaság miatt emelt vádat. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.