Megnyílik a pesti alsó rakpart az autósok előtt

2022.04.07. 18:37
Április 11-től, hétfőtől ismét megnyílik a gépjárműforgalom előtt a pesti alsó rakpart.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, mivel befejezték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövének cseréjét a pesti Duna-part érintett szakaszain,

hétfő reggel 6 órakor megnyílik a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint mindkét irányba használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között.

Az idősebb Antall József rakparton és a Jane Haining rakparton a ivóvízvezeték-építési munkákat befejezték, így április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje a Széchenyi rakparton (a Jászai Mari tér és a Markó utca között), ami előreláthatólag ez év negyedik negyedévében fejeződik be.

Az ezután következő ütemben az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan júliusban indulnak a munkák, viszont az Apáczai Csere János utcában tavasszal kezdődhet a távhővezeték-építés. A kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás folyamatban van, várhatóan áprilisban kötik meg a vállalkozási szerződést. A beruházás lebonyolítója a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. – írja az MTI.