Játékos csalók fosztották ki az átutazókat az M1-esen

2022.04.07. 13:55
Az M1-es autópálya parkolójában pihenő utasokat raboltak ki Mosonmagyaróvár térségében. Az elkövetők egy trükkös játékkal csalták elő az átutazó emberek pénzét, majd elmenekültek.

A rendőrség beszámolója szerint a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság tavaly november elején indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik az M1-es autópálya 162. kilométerszelvényében lévő pihenőhelyen egy éjszaka alatt több román átutazó sofőr pénzét vették el.

A szintén románul beszélő külföldi elkövetők odamentek a sértettekhez, és beszélgetést kezdeményeztek velük. A csevegés a munkahelyválasztásról, a kereseti lehetőségekről szólt, majd a látszólag barátságos férfiak a beszélgetés egy pontján megemlítettek egy nagyon kedvező és hihetetlen nyereménnyel kecsegtető játékot. A megszólítottak érdeklődve hallgatták a részleteket, majd úgy döntöttek, hogy beszállnak a játékba. Amikor előkerült a tárcából a befektetni kívánt pénz, a feltételezett elkövetők átvették, majd elfutottak vele.

A rendőrök több hónapnyi nyomozást követően több elkövető személyazonosságára is fényt derítettek. Az autópálya közelében lévő helyek visszatérő ellenőrzésekor április 5-én pedig felfigyeltek egy gyanús gépjárműre, majd az ellenőrzése után négy, egy 50, egy 47, egy 39 és egy 41 éves román állampolgárságú férfit fogtak el. A rendőrkapitányságon mindannyiukat lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak beismerték tettüket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport