Az autó ablakán dobták ki a drogot az M3-ason, amikor látták, hogy jön a rendőr

2022.04.08. 11:24
Feltételezett kábítószer-kereskedőkön ütöttek rajta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. április 7-én este az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán.

Kábítószer volt abban az autóban, amelyet a Szabolcs megyei nyomozók vontak intézkedés alá az M3-as autópályán, írja közleményében a police.hu.

A személygépkocsit a 36 éves férfi K. G. vezette, mellette a jobb oldali első ülésen élettársa, a 39 éves R. K. utazott. A nő a megállásra felszólító rendőri jelzés láttán az autó ablakán kidobott egy csomagot, amelyet a szabolcsi nyomozók azonnal helyszíni szemle alá vonták. Kiderült, hogy

84,9 gramm mennyiségű, kábítószer gyanúját keltő anyag van benne, amely a gyorsteszttel elvégzett vizsgálat eredménye alapján amfetamin-hatóanyagú kábítószer.

A vádlottakat körbeállták a rendőrök, amikor a nő ismét meg szeretett volna szabadulni egy alufóliacsomagtól: ebben 9,6 gramm, kábítószer gyanúját keltő fehér színű massza volt.

A rendőrség megalapozott gyanúja szerint az élettársak a kialakított vevőkörükbe tartozóknak anyagi haszonszerzés érdekében nagydobosi otthonukban árusították a kábítószert.

Az ügyben a Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott vádja miatt folytat büntetőeljárást, miután a kihallgatások után a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nő szabadlábon védekezhet.