Mi Hazánk: Az ellenzéki összefogás nemcsak a kormányzásra, de ellenzéknek is alkalmatlan

463A5363
2022.04.08. 16:22
Erős nemzeti képviselet, konstruktív ellenzéki erő lesz a Mi Hazánk az Országgyűlésben – ígéri Dócs Dávid.

A Mi Hazánk mozgalom négy éve a mérleg nyelve szerepre készült, de az ellenzék szereplése mást hozott számukra is – erről beszélt Dócs Dávid, a törvényhozásba most bekerülő párt alelnöke a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Erős nemzeti képviselet, konstruktív ellenzéki erő lesz a Mi Hazánk az Országgyűlésben – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: az ellenzék bebizonyította, hogy nemhogy a kormányváltásra alkalmatlanok, de az ellenzéki szerep is túl nagy falat a számukra.

A Mi Hazánk a párt alelnökének megfogalmazása szerintvalódi konstruktív ellenzéki szerepetkíván betölteni, támogatva a nemzet érdekeit szolgáló javaslatokat,akár jobb-, akár „véletlenül” baloldalról érkezzenek.

A párt úgy véli, jelen helyzetben lehetőségük nyílik rá, hogy a következő négy esztendőben meghaladják az ellenzéki összefogást, akár támogatottságban is, bebizonyítva, hogy akár ellenzéki, akár kormányzati szerepben szolgálni tudják a nemzetet.

Az MTI tájékoztatása szerint a sajtótájékoztatón Dócs Dávid azt mondta: szerinte a közeljövőben fel fog bomlani a hatpárti együttműködés, pártja azonban elég erős ahhoz, hogy képviselje a törvényhozásban az ellenzékiséget.

(Borítókép: Ruzsovics Dorina / Index)