Toroczkai László első fokon elvesztette a pert a Facebook ellen

2022.04.08. 18:38
Első fokon elutasította a bíróság a Mi Hazánk Mozgalom elnökének százmillió forintos keresetét a Facebook ellen, amit azért nyújtott be, mert törölték az oldalát.

A politikus az ügyben a végsőkig el fog menni, és jó hírnév megsértése miatt is keresetet indít – közölte a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. A politikus kijelentette:

A Facebook-felhasználók tízezrei kapták meg azt az információt, hogy én egy veszélyes ember vagyok, alatta a definícióval, miszerint terroristák, sorozatgyilkosok, tömeggyilkosok szerepelnek ebben a kategóriában. Mi ez, ha nem a jó hírnevem megsértése? Ha kell, Írországban és az Egyesült Államokban is beperelem a Facebookot jó hírnév megsértése miatt.

Azonban tervei szerint még ennél is tovább megy: az újonnan alakuló parlamentben is javaslatot tesz a Facebook szabályozására.

Az új Országgyűlésben frakcióvezetőként az első intézkedések között fogom javasolni a Facebook szabályozását, hogy ne tudjon visszaélni a monopolhelyzetével. Legyen magyarországi székhelye, tárolják Magyarországon a magyarok adatait, amiket ne vihessenek ki Amerikába!

– mondta a Blikknek Toroczkai László. Hozzátette: a kampányát komolyan hátráltatta Facebook-oldalának törlése. Úgy véli, politikai okok miatt „kipécézte” a Facebook, mert olyan igazságokat mond ki a globális nagyvállalatokról, amelyek sértik az érdekeiket.

A Mi Hazánk elnöke a napokban interjút adott az Indexnek. Kitért a Facebook elleni perre is, és azt mondta:

Ha akkor a Facebook nem törli az én oldalamat meg a párt oldalát, amelynek másfél milliós elérése volt, akkor most nem hét képviselőnk ülhetne be az Országgyűlésbe. Egyébként azért nem féltem annak idején a pénztelenségtől, mert én ma már nem hiszek a hagyományos médiában, az újságokban és a televízióban, nem gondolom, hogy a köztévé vagy a közmédia döntötte el a választásokat.

Beszélt arról is, hogy milyen fontos szerep jut a választási kampányban a közösségi médiának, és hogy milyen sok múlik azon, hogy ki mennyire tud élni a platformok adta lehetőségekkel.  • Tippek
  • Biztosítás