Állati ritkaság érkezett a Miskolci Állatkertbe

2022.04.09. 16:04
Ritkaságnak számító közép-ázsiai gímszarvasbika érkezett a Miskolci Állatkertebe. A Dwalin névre hallgató állat szaporulat reményében került az állatkertbe.

Egy közép-ázsiai gímszarvasbika érkezett a Miskolci Állatkertbe szaporulat reményében. Az állatkertben már 2016 óta él két gímszarvastehén – hozzájuk érkezett az udvarló. 

A Dwalin nevet viselő fiatal bika a hosszú út végén először bátortalanul sétált le a szállító járműről, viszont amint felfedezték egymást a tehenekkel, kölcsönös érdeklődést mutattak egymás iránt – számolt be közleményében Miskolc Polgármesteri Hivatala.

A szállítást megelőzően a balesetek elkerülése végett az állat agancsa le lett fűrészelve, de kiemelték, hogy az állat hamarosan egyébként is eldobta volna azt, hogy helyette újat növesszen, így nincs ok az aggodalomra. Az ősszel esedékes párzási időszakban pedig már teljes pompájában, új agancsot növesztve fog udvarolni a teheneknek.

A hivatal kiemeli, hogy a közép-ázsiai gímszarvasok a világ legritkább szarvasai közé tartoznak. A legfrissebb becslések szerint a természetben kevesebb mint négyezer egyed él.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.