Három megyében már százszázalékos a szavazatok feldolgozottsága

20220403121324  MG 4189
2022.04.09. 14:17
A szavazatok feldolgozása folyamatos, több olyan megye van, ahol már csak egy-egy választókerület marad el a százszázalékos feldolgozottságtól.

Békés, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben már teljes feldolgozottságúak az eredmények, ezekben az országrészekben mindenhol, minden választókerületben a Fidesz–KDNP jelöltje nyert.

Ugyanakkor van három olyan választókerület, ahol akár fordulhat is az állás.

Budapest 13-as számú, XVI. kerületi központú egyéni választókerületében a kormánypárti Szatmáry Kristóf előnye 38 szavazat a hatpárti jelölt, Vajda Zoltán előtt.

  • Szatmáry Kristóf (Fidesz–KDNP): 23 684 szavazat
  • Vajda Zoltán (Egységben Magyarországért): 23 646 szavazat

Budapest 15-ös számú, XVIII. kerületi központú egyéni választókerületében a szocialista Kunhalmi Ágnes vezet, aki a napokban azt nyilatkozta, hogy a végleges eredménytől teszi függővé további politikai szerepvállalását. 98,68 százalékos feldolgozottságnál Lévai István Zoltán hátránya vele szemben 449 szavazat.

  • Kunhalmi Ágnes (Egységben Magyarországért): 24 763 szavazat
  • Lévai István Zoltán (Fidesz–KDNP): 24 314 szavazat

Baranya megye 1-es számú, Pécs központú egyéni választókerületében a Párbeszéd frakciójában politizáló Mellár Tamás vezet, de Kővári János mindössze 255 vokssal lemaradva követi.

  • Mellár Tamás (Egységben Magyarországért): 20 926 szavazat
  • Kővári János (Fidesz–KDNP): 20 671 szavazat

Dunai Mónika választókörzetének eredménye már tegnap feldolgozásra került , ott, Budapest 14-es számú, XVII. kerületi központú egyéni választókerületében a szavazatok 98,8 százalékos feldolgozottságánál is a kormánypárti Dunai Mónika vezetett az ellenzéki jelölttel szemben, de a teljes feldolgozottságig matematikai esélye még volt kihívójának, Szilágyi Györgynek.

A külképviseleteken leadott szavazatok és az átjelentkezéssel szavazók összegyűjtött voksainak átadása péntek reggel kezdődött meg az egyéni választókerületi választási irodáknak. Az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságok legkésőbb szombaton megállapítják a voksolás egyéni választókerületi, nem jogerős eredményét.

A 2022-es országgyűlési választásról szóló híreinket  itt találja.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)