A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak a gyermekek a Kajla-útlevéllel

2022.04.10. 18:30
Ingyen utazhatnak Kajla-útlevelükkel a gyerekek a tavaszi szünetben is. A gyerekek úti okmányukba már félezer helyszínen gyűjthetnek pecséteket.

Már a tavaszi szünetben is ingyenesen utazhatnak a MÁV–Volán-csoport és a GYSEV belföldi járatain április 14. és 19. között azok az alsó tagozatos gyerekek, akik a jegyvásárláskor bemutatják sárga Kajla-útlevelüket és személyazonosításra alkalmas igazolványukat, diákigazolványukat – közölte a MÁV vasárnap az MTI-vel.

A MÁV a Kajla-programot  2019 nyarán indította. Kezdetben csak a nyári szünetben használhatták ki a kisiskolások a Kajla-útlevél adta lehetőségeket. Az évek alatt bővült a kedvezményes időszakok köre, először az őszi, tavaly a téli és most már a tavaszi szünetben is ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatosok. Hozzátették: tavaly mintegy 90 ezer Kajla-jegyet váltottak a MÁV–Volán-csoport járataira. Az ország szinte minden régiója népszerű volt, a diákok szívesen látogatták az ország nagyvárosait, kirándulóhelyeit.

A program azon túl, hogy kedvezményes utazást biztosít a családoknak, az aktív kikapcsolódás lehetőségét is ajánlja. A kormány a koronavírus-járvány ellenére sem állította le a turisztikai beruházásokat az elmúlt években, így nemcsak megújult szálláshelyek, hanem éttermek, múzeumok, várak és kastélyok vagy tanösvények is várják az utazókat, ezzel is támogatva a turizmussal foglalkozókat – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A Kajla-programban országszerte félezer helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. További információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.