Videóra vették az utasok, ahogy a villamosvezető megalázza a hajléktalant

2022.04.11. 07:55
A budapesti 19-es villamos vezetője lezavarta a Bécsi út felé haladó szerelvényen utazó hajléktalan embereket – ezt pedig az utasok videóra vették. A BKV a videó alapján vizsgálatot indított az ügyben.

Durva szavakkal zavarta le a 19-es villamos vezetője az ott utazó hajléktalan embereket szombat délután. Az RTL Klubnak egy szemtanú juttatta el az incidensről készült felvételt. A szemtanú szerint a Bécsi út felé közlekedő villamos vezetője rögtön agresszíven lépett fel a hajléktalannal szemben.

Takarodjon már lefelé! Összepiszkítja a villamost! Mondom lefelé

– mondta a villamosvezető a videó tanúsága szerint. Aztán megfogta a hajléktalan férfi táskáját, és elindult a legközelebbi ajtóhoz.

A felvétel egy másik részletében azt kérdezgeti a férfitől: „Hülyének néz? Mit szórakozik?”

Behányok, olyan szaguk van!

– hangsúlyozta a videóban a villamosvezető.

A BKV a csatorna megkeresésére azt írta, hogy a felvételek alapján megkezdték az eset kivizsgálását, bővebb információt azonban csak ezt követően nyújtanak. A közlemény szerint a társaság „elsődleges érdeke, hogy az ilyen eseteket megelőzze vagy kiszűrje”. Hozzátették, hogy „abban az esetben, ha szabálytalan munkavégzésre utaló információ jut a munkáltató birtokába, a lehető legalaposabban kivizsgálja az esetet, és a legnagyobb szigorral lép fel”. Járművezetőinktől minden esetben elvárjuk a kulturált, utasbarát munkavégzést – fogalmaztak.