Navracsics Tibor: Lázár János vidékfejlesztési miniszter akar lenni

DROTI20220403020
2022.04.11. 11:12
A Tapolca-központú Veszprém 3. számú választókerületben fényes győzelmet arató veterán fideszes politikus a KeLjfeLjancsi című rádióműsorban szellőztette meg párttársa, Lázár János kormányzati terveit.

Navracsics Tibor mintegy mellékesen jegyezte meg Fiala János KeLjfeLjancsi című rádióműsorában, hogy milyen pozícióra pályázik kollégája, Lázár János az újonnan, várhatóan májusban megalakuló kormányban.

Navracsics Tibor szerint Lázár János most vidékfejlesztési miniszter szeretne lenni.

Lázár János kormányba való visszatérésének felvetésére Orbán Viktor múlt hét szerdai nemzetközi győzelmi sajtótájékoztatóján elmondta: nem tartja lehetetlennek. Ahogy azt sem gondolja kizártnak, hogy kiszorítják itthonról a külföldi kiskereskedelmi láncokat.

Ezzel szemben eddigi nyilatkozatai alapján Lázár Jánost a miniszteri felkéréssel szemben egyelőre inkább a ménesbirtok kiscsikói érdeklik. A Hódmezővásárhely-központú Csongrád-Csanád megyei 4-es számú választókerületben Márki-Zay Pétert legyőző politikus közben azt is kijelentette, hogy

természetesen találkozik Orbán Viktorral, amennyiben a kormányfő megbeszélésre hívja.

A 48 éves politikus ugyan maradt országgyűlési képviselő, a hivatalos verzió szerint Lázár János 2017 nyarán közölte Orbán Viktorral, hogy jövőjét az országos nagypolitizálástól visszavonulva inkább Hódmezővásárhelyen és a választókerületében tervezi, teljesítve kormánybiztosi feladatait.

(Borítókép: Lázár János. Fotó: Rosta Tibor / MTI)