Helikopterrel csaptak le a szabálytalan autósokra az M1-esen

2022.04.11. 14:52
A balesetek megelőzése érdekében folyamatosan kiszelektálják a forgalomból a szabálytalankodókat.

Az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán tartottak újabb fokozott ellenőrzést a rendőrök – írja a Police.hu.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az M1-es autópályán közlekedőkre. A balesetek megelőzése érdekében folyamatosan szűrik ki a forgalomból a szabálytalankodókat: nagy hangsúlyt fektetnek a vontatásra és a járművek terhelésére vonatkozó szabályok betartására, az előzési szabályokat megszegők és a menet közben mobiltelefonozó sofőrök kiszűrésére.

Az április 5-én tartott újabb fokozott ellenőrzés során az ellenőrzött gépjárművezetők közül tizenketten megszegték a közlekedési szabályokat. Volt olyan sofőr, aki vezetés közben kézben tartotta a mobiltelefonját, voltak, akik nem használtak világítást vagy irányjelzőt, és olyanok is, akik megszegték az előzési tilalmat.

Az ellenőrzés hatékonyabbá tételének érdekében ezúttal helikoptert is bevetett a rendőrség, hogy a levegőből is ellenőrzés alatt tartsák a közlekedést. Az akció fókuszában ezúttal a járműszerelvények álltak.