Így robbantak egymásba a kamionok Abonynál

2022.04.12. 08:28
Az ütközés után kilencórás volt az útzár.

A baleset még múlt pénteken (2022. április 8.) történt, a Magyar Közút azonban csak most tette közzé ez erről készült felvételt. A forgalomfigyelő kamerája azt rögzítette, ahogyan az M4-es autóúton, Abony térségében egy kamionos az egyik lehajtón túlment, majd megállt, és lassan elkezdett visszatolatni.

Ez azonban nem csak a KRESZ alapján tilos, de az álmoskönyvek szerint sem szerencsés. A rák módjára araszoló kamiont több jármű ki tudta kerülni, ám egy érkező kamion gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódott a szabálytalanul közlekedő, tolató járműbe.

A Magyar Közút tájékoztatójából kiderül, hogy a balesetben a becsapódó kamion vezetőfülkéje szinte felismerhetetlenségig roncsolódott, ám a vezető csodával határos csupán könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A karambolozó kamionok azonban elzárták az útpályát, és a helyszínre érkező műszaki mentőknek kilenc órára volt szükségük ahhoz, hogy be fejezzék a roncsok elszállítását, a törmelékek, valamint a kiömlő rakomány, többtonnányi napraforgómag eltakarítását.

A közútkezelő szakemberei ismételten felhívják a figyelmet, hogy nincs az a helyzet, ami indokolná, hogy ekkora szabálytalanságot vállaljon be valaki. A hazai gyorsforgalmi hálózaton sűrűn találhatók csomópontok, azokon keresztül kis kerülővel, biztonságosan, másokat nem veszélyeztetve tudják a megfelelő irányban folytatni útjukat a közlekedők.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport