Indul a menetrend szerinti hajójárat Budapesten

2022.04.13. 18:14

Április 29-től indul a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Mahart együttműködésében – közölte a BKK. Közleményük szerint a dunai körjáratok ideiglenes jelleggel már a húsvéti hosszú hétvégén kipróbálhatók, nagypéntektől egészen húsvéthétfőig.

A menetrend szerinti hajójárat április 29-től, péntektől a Nemzeti Színház és a Margit-sziget között közlekedik, és a Vigadó tér–Akadémia–Margit-sziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Vigadó tér kikötőkben köt ki.

A hajójárat keddtől vasárnapig mindennap 12 órától 20 óráig közlekedik, és kétóránként indul. Az utolsó járat este negyed 9-re ér vissza a Vigadó térre, hétfőn ugyanakkor szünetel a hajóközlekedés.

A tájékoztatás szerint a hajókra keddtől péntekig a BKK havibérletével vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni, ahogy a húsvéti hosszú hétvégén is.

A budapesti körjárat azonban nem minősül közszolgáltatásnak, ezért a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – nem vehetők igénybe a hajójáratokon.

Ahogy arról az Index is beszámolt, a Balatonnál április 16-án, azaz nagyszombaton indul az idei hajózási szezon.