Katonák futnak az 1-esen, kezd bedugulni az M3-as

2022.04.13. 07:18 Módosítva: 2022.04.13. 07:45

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon, tájékoztat az Útinform.

Mint írják, telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé.

  • Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Szentendre és Budakalász között, a 31-es főúton Maglódtól, valamint az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.
  • Az M0-s autóút keleti szakaszán, az M4-es autóúti csomópontnál akadozik az előrejutás, az M1-es autópálya felé vezető oldalon.
  • Az M3-as autópályán, Nyíregyháza felé a 146-os km-nél korábban kigyulladt és kiégett egy kamion. A sérült jármű a külső sávot is elfoglalja, amire táblákkal hívják fel az arra autózók figyelmét.
  • A 4-es főúton, Karcag és Püspökladány között burkolatfelújítási munkákat végeznek. A 165-ös és a 171-es km között félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra készüljenek!
  • A 13-as főúton az M1-es autópálya és Komárom között, több szakaszon felújítási munka folyik. A fél útpályát lezárták, nappal jelzőőrök, éjjel pedig jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.
  • A 31-es főúton, Maglód környékén felújítják a burkolatot. Az M0-s autóút és a maglódi körforgalom közötti munkaterületeknél a fél útpályát lezárták, a forgalmat munkaidőben jelzőőrök irányítják. Napközben torlódásra számítsanak.
  • A 33-as főúton, Tiszafüred és Hortobágy között, az 50-es és a 59-es km közé eső szakaszon kátyúznak. A munkaterületeknél jelzőőrök segítik a közlekedést.
  • Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Kitérnek arra is, hogy a Magyar Honvédség altiszti kara idén ünnepli a másfél évszázados évfordulóját. Ebből az alkalomból katonai emlékfutást tartanak, ahol a versenyzők hétfő délelőtt 10 órakor Veszprémből indultak, és a 150 évet jelképező 150 km megtétele után szerda délelőtt 10 óra körül érkeznek Szentendrére.

A futásban részt vevőket katonai rendészeti felvezetéssel és kísérettel biztosítják. A verseny útvonala érinti a Bakony és a Vértes fő- és mellékútjait, valamint az 1-es főút, 10-es főút, 11-es főút Pest megyei szakaszát is.

Vas megyében, Körmend térségében megrongálódott a Horvátnádaljai-Pinka-híd, a 2-es km-nél lezárták az utat, a forgalmat pedig a 8-as főút felé terelik.