Változik az oltópontok nyitvatartása

2022.04.13. 14:56

A járvány enyhülése miatti alacsony oltakozási kedv miatt változik a kórházi oltópontok nyitvatartása, csak kedden és péntekenként lesznek nyitva – olvasható a hivatalos kormányzati tájékoztató portálon.

Keddenként csak időpontfoglalással, péntekenként viszont anélkül is lehet oltásra menni.

Az 5–11 éves gyermekek oltására továbbra is heti egy napot hirdetnek meg a kórházi oltópontok. A korosztály beoltása az eddigiekhez hasonlóan, ezúttal is csak időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Az átoltottság további növeléséért és a járvány újabb hullámának megfékezéséért a kormány továbbra is folyamatosan biztosítja az oltás lehetőségét a kórházi oltópontokon – közölték. A húsvéti ünnepek előtt, nagycsütörtökön 14 és 18 óra között lesz oltási akciónap.

Szerda reggelre 2740 új koronavírusos fertőzést igazoltak Magyarországon, meghalt 26 ember. A fertőzöttek száma ezzel 1 876 946 főre nőtt a pandémia kezdete óta, míg az aktív fertőzöttek száma 89 057. Jelenleg 1717 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen.