Így változik a közlekedés húsvétkor

HNT 2003
2022.04.13. 16:29
Ünnepi menetrend szerint járnak a vonatok, a távolsági buszok és a HÉV-ek is.

Az ünnepi hosszú hétvégén megváltozik a vasúti közlekedési rend. A vonatok április 14-én a pénteki, 15-én a szombati, 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi, 19-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek, de a Volánbusz-járatok és HÉV-ek közlekedési rendje is módosul – tájékoztatta szerkesztőségünket a MÁV.

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon csúcsidőszakokban közlekedő InterCity-vonatokhoz több kocsit is kapcsolnak a lehetőségekhez képest, attól függően, mennyi helyjegyet tudnak eladni.

A várható jelentős utasforgalom és a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért a MÁV jegyváltáshoz a jegyautomaták igénybevételét ajánlja, vagy tízszázalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV-applikációban.

Így közlekednek a távolsági buszok

A tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is módosul.

Április 15-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, 16-án a szabadnapon, 17-én, húsvétvasárnap a munkaszüneti napon, 18-án, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Így jár a HÉV

Április 14-én a H5-ös (szentendrei) és a H7-es (csepeli) HÉV a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint, a H6-os (ráckevei), a H8-as (gödöllői) és a H9-es (csömöri) HÉV a munkanapokon érvényes menetrend szerint jár.

Április 15-től 18-ig munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben a HÉV-vonalakon, kivéve április 16-án a csepeli HÉV-et, ahol aznap szombati menetrend szerint járnak a szerelvények.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)