Alakul Lázár János nagy visszatérése?

image 6483441 (66)
2022.04.13. 12:02
Azok után, hogy Orbán Viktor közös képet posztolt vele a Facebookon, Lázár János a KDNP vendége volt Budapesten.

Kereszténydemokrata Est vendége voltam Zitával. Jó volt újra régi harcostársak között. Köszönöm a meghívást!

– számolt be a fotók alapján budapesti programjáról és kellemes érzéseiről hivatalos Facebook-oldalán egy posztban Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, volt miniszter.

A bejegyzésben említett Zita Lázárné Megyeri Zita, a politikus felesége, az esten pedig a KDNP olyan prominens képviselői vettek részt, mint az április 3-i országgyűlési választáson ismét mandátumot szerző Harrach Péter, a KDNP frakcióvezető-helyettese és Juhász Hajnalka, a párt alelnöke, egyben szintén újraválasztott országgyűlési képviselő. 

A KDNP teljes frakcióját a maga 17 képviselőjével megkímélte a választás: egytől egyig mind a 17 kereszténydemokrata képviselő bejutott a parlamentbe. Így az Országgyűlésben tevékenykedhet tovább többek között a 2002-től zsinórban képviselő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, illetve Simicskó István, Seszták Miklós, Rétvári Bence és Süli János Paks-miniszter.

Közös kép Orbán Viktorral

Orbán Viktor újrázó miniszterelnök a hazai településeknek köszönetet mondó posztjai sorában a napokban közzétett egy közös kampányképet Lázár Jánossal is, ami szintén üzenetértékű lehet.

Navracsics Tibor, szintén frissen megválasztott fideszes országgyűlési képviselő, egyben volt miniszter ugyancsak a napokban jegyezte meg Fiala János KeLjfeLjancsi című rádióműsorában, hogy milyen pozícióra pályázik kollégája, Lázár János az újonnan, várhatóan májusban megalakuló kormányban.

Lázár János kormányba való visszatérésének felvetésére Orbán Viktor múlt hét szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: nem tartja lehetetlennek. Ahogy azt sem gondolja kizártnak, hogy kiszorítják itthonról a külföldi kiskereskedelmi láncokat.

Ezzel szemben eddigi nyilatkozatai alapján Lázár Jánost a miniszteri felkéréssel szemben egyelőre inkább a ménesbirtok kiscsikói érdeklik. A Hódmezővásárhely-központú Csongrád-Csanád megyei 4-es számú választókerületben Márki-Zay Pétert legyőző politikus közben azt is kijelentette, hogy

természetesen találkozik Orbán Viktorral, ha a kormányfő megbeszélésre hívja.

A 48 éves politikus ugyan maradt országgyűlési képviselő, a hivatalos verzió szerint Lázár János 2017 nyarán közölte Orbán Viktorral, hogy jövőjét az országos nagypolitizálástól visszavonulva inkább Hódmezővásárhelyen és a választókerületében tervezi, teljesítve kormánybiztosi feladatait.

(Borítókép: Lázár János 2021. szeptember 1-jén. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)