Bízik a szigorítások elrettentő erejében az állatvédelmi biztos

DVAST20201016004
2022.04.15. 14:05
Az állatvédelmi miniszteri biztos szerint már így is sok mindent elértek, de a hatékonyságot növelő vizsgálatok és a prevenciót elősegítő kezdeményezések a jövőben is folytatódnak.

„A decemberben megjelent kormányhatározat alapján jelenleg is folyik a munka az állami fellépés hatékonyságát növelő lehetőségek vizsgálatáról, továbbá terveink között szerepel, hogy minden iskolás gyermekkel megismertessük a felelős állattartás fogalmát interaktív programokon keresztül” – közölte a Blikk megkeresésére Ovádi Péter. Az állatvédelmi miniszteri biztos felidézte, hogy az elmúlt másfél évben rengeteg módosításra és fejlesztésre kaptak lehetőséget.

  • Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács,
  • anyagi támogatásban részesültek a civil szervezetek,
  • az Országgyűlés egyhangúan elfogadta az állatvédelmi tárgyú törvénymódosítást,
  • megjelent a régóta várt kóborállat-rendelet,
  • illetve év végén másfél milliárd forintos támogatásról jelent meg kormányhatározat, mely többek között a civil szervezetek támogatásáról is szól, a pályázatot hamarosan kiírják.

Arra a kérdésre, hogy a tavaly elfogadott állatvédelmi törvény beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket, azt felelte:

Az elfogadott állatvédelmi tárgyú törvénymódosításnak elsődleges szerepe a prevenció, hiszen jelentősen szigorodott az állatkínzás, természetkárosítás büntethetősége. Bízunk abban, hogy a módosítás elrettentő erejű.

(Borítókép: Ovádi Péter. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.