Szabó Győző az ittas vezetők kiszűrésében segítette a rendőröket

IMG 8512 1
2022.04.16. 19:00
Az ittas vezetők kiszűrését ellenőrző módszer szombati formája mindenkinek örömet és meglepetést szerzett. A dunaújvárosi rendőrök munkáját egy magyar tévésorozatból jól ismert, Szabó Győző által alakított karakter is segítette – számolt be a rendőrség.

tájékoztatás szerint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. április 16-án finn módszeres ellenőrzést hajtottak végre a város több pontján az ittas gépjárművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése érdekében. 

A módszer lényege, hogy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak, és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrökön.

Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják, és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

Ezt a típusú ellenőrzést az előző évekből már ismerhették a járművezetők, de a mai formája mindenkinek örömet és meglepetést szerzett. A dunaújvárosi rendőrök munkáját egy magyar tévésorozatból jól ismert, Szabó Győző által alakított karakter is segítette – írták. 

(Borítókép: Police.hu)