Tiszta időben így látszik Salgó várából a Széchenyi-hegy, a Nagy-Gerecse és a Magas-Tátra

2022.04.18. 15:40
Joós Balázs amatőr fotós felvételei vasárnap készültek. Ő szerényen csak annyit mond, hogy néha jókor van jó helyen.

A kristálytiszta téli időben készült csodálatos fényképeket tettünk közzé januárban az Index hasábjain, amelyek mind Magyarország különböző tájain készültek.

Az egyik fotót a Balaton-felvidéken exponálták. A lélegzetellátó képen a sümegi vár mögött a távolban a havas Alpok, illetve a Schneeberg havas csúcsa volt látható.

A másik fantasztikus januári kép Salgótarján közelében készült, azon a távolban a Magas-Tátra, az előtérben pedig a somoskői vár látszódott.

ÚGY TŰNIK, MOSTANSÁG, HÚSVÉT IDEJÉN IS TISZTA A LEVEGŐ MAGYARORSZÁG FELETT,

mert ismét lélegzetelállító felvételek érkeztek az Index szerkesztőségébe.

A fényképek készítője, Joós Balázs amatőr fotós, aki magáról szerényen csupán annyit ír, hogy

néha jókor vagyok jó helyen.

A jókor dátum szerint 2022. április 17., a jó hely pedig Salgó vára, ahonnan Joós Balázs a tiszta időnek köszönhetően egyaránt látta a Magas-Tátra egyik csúcsát, a Széchenyi-hegy adótornyát, valamint a Nagy-Gerecsén álló tévétornyot, mintegy 110 kilométeres távolságban.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.