Pénztárcát talált az utcán, lopás miatt indult ellene eljárás

2022.04.18. 17:59
Lopás miatt nyomozást folytatott a rendőrség egy 34 éves csongrádi nő ellen, aki egy utcán talált bankkártyával vásárolt magának dohányt.

A rendőrség szerint a nő Kiskunfélegyházán, tavaly december 6-án talált az utcán egy pénztárcát, amelyben a személyes iratok mellett egy bankkártya is volt. Az asszony úgy gondolta: kihasználja az alkalmat, és vásárol a kártyával.

A bankkártyát összesen három alkalommal akarta felhasználni, ebből végül egy alkalommal sikerült vásárolnia az egyik dohányboltban. Nem sokkal később azonban a sértett letiltotta a kártyát.

Így a további vásárlások meghiúsultak, ezért a nő kukába dobta a kártyát. Utána a buszpályaudvarra ment, ahol leadta az iratokat, majd felszállt az egyik buszra, és hazament.

A kiskunfélegyházi rendőrök lopás miatt folytattak nyomozást a nő ellen, amelyet most befejeztek, és a nyomozati iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek – közölte a rendőrség.

Közleményükben figyelmeztetettek: ha valaki elveszíti a bankkártyáját, akkor azonnal tiltassa le, ha pedig lopásra gyanakszanak, akkor haladéktalanul jelezzék a rendőrségen is. A PIN-kód mellett a pénz biztonsága érdekében érdemes a napi ATM készpénzfelvételi és vásárlási limitet beállítani, amelyek akár mobilapplikáción is módosíthatók vészhelyzet esetén – tették hozzá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport